ЯК ХАРЧУВАЛИСЬ ЛЮДИ У ЄВРОПІ?


Хто написав: Массімо Монтарі - італійський культуролог, історик-медієвіст. В даний час професор історії Середньовіччя в Болонському університеті.

Про що: "Голод і достаток. Історія харчування в Європі" - це не просто історія історія їжі і кулінарії, але і комплексне вивчення і порівняння сільського господарства, історії і економіки. В цілому автор розглядає історію харчування на тлі історичних подій (наприклад, зв'язок епідемій чуми з голодом в Європі та ін.). 

Кому сподобається: любителям історії Середніх віків, просто любителям історії і нарешті всім, хто хоче вивчити цікаві факти. 

Що нового можна дізнатись: пшеничний хліб - найкращий вид хліба (на відміну від чорного, вівсяного та інших); роль пива, як антисептика; виявляється споживання м'яса - це якийсь статус-символ привілейованої частини суспільства; цукор довгий час використовували як ліки (власне як і горілку); чай на деякий час замінив жителям Англії і Голландії пиво; шляхи проникнення кукурудзи і картоплі в європейські страви.

Без всякого сумніву, даний вчений працюЄ не тільки в історії кулінарії, але і в цілому історії Європи. Массімо Монтаррі вибрав незвичайний кут розгляду історії, і за це... 

"Голод і достаток. Історія харчування в Європі" гідна усіляких похвал. Нарешті, це просто цікаво і пізнавально!



Коментарі

Популярні публікації