Література
1. Артюх,
Л. Ф.. Народне харчування українців та
росіян північно-східних районів України/ Л. Ф. Артюх. - К.: Наук. думка, 1982.
- 110 с.. - Б.ц.
2. Бойко,
А.. Наше Сало: історія, способи
соління, страви, анекдоти/ А. Бойко. - Київ, 2007. - 57 с.: іл. - (Український
стіл).
3. Віват,
Г. І.. Традиції українського харчування/ Г. І. Віват. - Одеса: ВМВ, 2016. - 288
с.:
4. Міносян,
А. С.. Історія української культури: Навчальний посібник/ А. С. Міносян, І. П.
Коршунова; Міністерство освіти і науки України, Харківський державний
університет харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 215 с.
5.
Економічна історія : навчально-методичний посібник для
самостійного вивчення дисципліни./ Міністерство освіти і науки України,
Київський національний економічний університет; ред. Н. О. Тимочко. - Київ:
КНЕУ, 2001. - 216 с
6.
Апанович, О. М.. За
плугом Господь іде/ О. М. Апанович. - Львів: АРС, 2013. - 77 с.: іл.. -
(Бібліотека журналу ORGANIC UA; Кн. 13). - (Вітчизняна думка; Кн. 7).
7. Клиновецька З. Страви
й напитки на Україні [Електронний ресурс] / З. Клиновецька. - К. : Час, 1991. -
218 с.
8. Економічна історія
України і світу [Електронний ресурс] / Б. Д. Пайовик, З. М. Матисякевич, Р. М.
Майтейко ; ред. Б. Д. Лановина. - К. : Вікар, 1999. - 737 с.. - (Вища освіта
XXI століття)
9. Українська
національна кухня [Електронний ресурс] / ред.-уклад. Л. М. Безусенко. - Донецьк
: Сталкер, 2002. - 288 с.. - (Кулінарія)
Українська усна
народна творчість [Електронний ресурс] : підручник / Мар'яна Лановик, Зоряна
Лановик. - 3-тє вид., стереотип.. - К. : Знання-Прес, 2005. - 591 с.
10. Економічна історія
України [Електронний ресурс] : історико-економічне дослідження : в 2 т. / відп.
ред. В. А. Смолій. - К. : Ніка-Центр, 2011
11. Історія торгівлі,
податків та мита [Електронний ресурс] : шоста міжнародна наукова школа-семінар
(11-12 жовтня 2012 р., м. Дніпропетровськ) : тези доповідей / Національна
академія наук України, Інститут історії України, Академія митної служби України
; відп. ред. В. А. Смолій. - К. : [б. в.], 2012. - 68 с.
12 Голод и изобилие :
история питания в Европе / Массимо Монтанари ; [пер. с итал. А. Миролюбовой]. -
Санкт-Петербург : Alexandria, 2009. - 274, [2] с.; 21 см. - (Становление
Европы).;
13 Традиционная культура в
современном мире. История еды и традиции питания народов мира [Текст] /
Московский гос. ун-т им. М. В. Ломоносова, Центр по изучению взаимодействия
культур ; [редкол.: Павловская А. В., Руцинская И. И., Смирнова Г. Е.]. -
Москва : Центр по изучению взаимодействия культур, 2015-.
14 Козырева, Зинаида
Георгиевна. История названий продуктов питания и пищи в украинском языке :
диссертация ... кандидата филологических наук : 10.02.02. - Киев, 1984. - 255
c. :
15 Щербакова, Елена
Ивановна. История русской кухни [Текст] : учебное пособие / Е. И. Щербакова, О.
В. Корнилова ; под ред. А. Д. Тошева ; М-во образования и науки Российской
Федерации, Федеральное агентство по образованию, Южно-Уральский гос. ун-т, Каф.
"Технология и орг. питания". - Челябинск : ЮУрГУ, 2010-. - 21 см. Ч.
1. - 2010. - 63, [1] с.
16 Нехаева, Светлана
Валентиновна.
Цивилизация
средневекового Запада: культура питания, застольные традиции и обычаи [Текст] :
учебно-методический комплекс для студентов 2-го курса Института истории,
гуманитарного и социального образования, специальность 050100.62 - История / С.
В. Нехаева ; М-во образования и науки РФ, ФГБОУ ВПО "Новосибирский гос.
пед. ун-т". - Новосибирск : НГПУ, 2011. - 103 с.,
Османова, Фаина. Истории
простой еды [Электронный ресурс] / Фаина Османова, Дмитрий Стахов. - Москва :
Ломоносовъ, 2014. - 215, [2] с.
17 Сюткина, Ольга
Анатольевна. Непридуманная история русских продуктов [Текст] : [от Киевской
Руси до СССР : 6+] / Ольга и Павел Сюткины. - Москва : АСТ, cop. 2014. - 431 с.
18 Стендейдж,
Том.История мира в 6 бокалах [Текст] : [18+] / Том Стендейдж ; [перевод с
английского А. Жигульского]. - Москва : Эксмо, Хлеб-Соль, 2018. - 318, [1] с. :
ил.; 22 см. - (Вина и напитки мира).; ISBN 978-5-699-97978-3 : 2000 экз.
19 Ревель, Жан-Франсуа.Кухня
и культура : лит. история гастроном. вкусов от античности до наших дней /
Жан-Франсуа Ревель; [Пер. с фр. А. Лущанов]. - Екатеринбург : У-Фактория, 2004
(Екатеринбург : ГИПП Урал. рабочий). - 334,
1


Коментарі
Дописати коментар